Inhalator InSalin

E-mail
Pret:
Prețul de vânzare (include TVA): 90,00 lei
Valoare TVA: 14,37 lei
Producator: Tehno Bionic SRL
Descriere

frunza2 lei din pret reprezinta timbru verde.

Mini-Inhalatorul salin individual InSalin produce micro-particule uscate de NaCl, fiind astfel eficient ca terapie adjuvanta în tratarea diverselor afectiuni ale cailor respiratorii superioare si inferioare: astm bronsic, bronsite, sinuzite, rinite, alergii respiratorii, etc.
Obtinerea micro-particulelor uscate de NaCl se realizeaza printr-un procedeu de noutate absoluta bazat pe trecerea aerului inspirat de catre utilizator printr-un strat de granule de sare care au o structura speciala ce asigura emisia micro-particulelor saline.

InSalin este un dispozitiv destinat utilizarii la purtator ceea ce permite folosirea înainte, dupa sau pe durata expunerii in medii care activeaza problemele respiratorii. La scoala, la sala de gimnastica, la serviciu, în aglomeratii sunt multe situatii în care Insalin poate fi de un real ajutor.


1. Mecanism de actiune

- clorura de sodiu fin micronizata (0,5-5μm) este usor aspirata în caile aeriene superioare si inferioare;
- se dizolva în faza de sol a peliculei de mucus ce tapeteaza epiteliul respirator;
- mucusul devine mai fluid, fiind mobilizat cu usurinta;
- efectul inflamator scade iar gradul de hidratare a mucusului creste;
- mucusul este eliminat mai usor la nivelul faringelui si apoi expectorat prin tuse.

2. Descriere generala

Inhalatorul InSalin este alcătuit dintr-un corp principal prevazut la partea inferioara cu fante de intrare a aerului iar la partea superioara cu un mustiuc care se prinde între buze la utilizare. In zona centrala doua ferestre transparente bombate permit vizualizarea stratului de granule speciale de sare aflate între doua site. In timpul inspirului aerul trece prin stratul de granule pe care îl antreneaza într-o miscare de “fierbere” extrem de vizibila. Aerul sub presiune erodeaza microcristalele de sare generând micro-particule uscate saline, majoritar sub 5 microni
Inhalatoarele sunt ambalate împreuna cu silicagelul într-o mica punga de plastic. Între utilizari inhalatorul se pastreaza în punga de plastic si în mediu uscat pentru a mentine caracteristicile functionale optime.

3. Pregatire / Functionare

1.Se scoate InSalin din punga de pastrare din plastic.
2. Se agita usor inhalatorul si se verifica prin fereastra transparenta starea stratului de sare. Granulele de sare trebuie sa nu fie aglomerate
3. Se prinde usor cu buzele capatul de sus al dispozitivului. Se inspira pe gura si se expira pe nas, în ritm normal, fara efort. Se evita inspiratia profunda, fortata;, deoarece poate produce o tuse neplacuta, iritativa.
4. Inhalatorul trebuie sa fie in pozitie verticala si se poate verifica într-o oglinda felul în care „fierbe” stratul de granule.
5. La sfarsitul tratamentului se recomanda stergerea mustiucului cu un servetel curat si apoi se pune inhalatorul în punga de pastrare.

Nu introduceti saliva sau alte lichide în inhalator.

Datorita umiditatii aerului, în timpul utilizarii este posibil sa nu mai apara efectul de „fierbere” al stratului microcristalin.
Inhalatorul umed va produce putine micro-particule saline, ceea ce va scadea efectul terapeutic.
Fenomenul se poate remedia prin asezarea inhalatorului pentru 10-20 h într-un loc uscat si cald cum ar fi lânga un calorifer sau la soare. Atentie sa nu depasiti temperatura de stocare de + 40 °C. Ulterior agitati inhalatorul pentru a desface cristalele de sare. Daca fenomenul de „fierbere” nu mai apare, trebuie sa utilizati un inhalator nou.

4.Inhalatiile saline in terapia complementara respiratorie

Cand este inspirat aerul produs de aparat,micro-particulele de sare patrund in caile aeriene superioare si inferioare unde se dizolva in faza de sol a peliculei de mucus care tapeteaza epiteliul respirator.Micro-particulele saline actioneaza fizic asupra peliculei fine de lichid care acopera caile respiratorii prin modificarea tensiunii superficiale si vascozitatii.
Mucusul devine mai fluid si este mobilizat cu usurinta de catre cilii vibratori ai celulelor epiteliale respiratorii,pentru a fi eliminat la nivelul faringelui cu ameliorarea clearence-ului mucociliar.
Prin utilizarea inhalatorului InSalin se obtin efete terapeutice semnificative in diverse afectiuni ale cailor respiratorii superioare si inferioare:astm,bronsite,sinuzite,alergii respiratorii.

Pentru durata celor 2 ani de utilizare in conditii de pastrare corespunzatoare in ceea ce priveste umiditatea inhalatoarelor Insalin vor asigura utilizatorilor o cantitate permanenta de aerosoli de particule uscate de sare permitand astfel obtinerea efectelor terapeutice.

5. Recomandari terapeutice

***Aparatul nu are contraindicatii.
Cantitatea de sare inspirata zilnic la o utilizare normala este sub 0,05 mg.
Aparatul se recomanda a fi utilizat zilnic, câte 10- 15 inspiruri, respectiv 1 – 1,5 minute de 2-3 ori pe zi. Nu este însa o limitare în ce priveste numarul de utilizari zilnice.
Se recomanda asigurarea unei hidratari corespunzatoare a organismului prin consum de lichide.

!!! Dupa utilizarea dispozitivului Insalin pe durata celor 2 ani de zile, acesta se va inlocui cu unul nou. Nu exista alte componente de inlocuit la Insalin. 

ATENTIE:
Inhalatorul Insalin realizeaza o terapie complementara, care nu inlocuieste tratamentele medicale curente.
Nu intrerupeti si nu modificati tratamentele curente !
Respectati sfaturile medicului dumneavoastra curant !
ATENTIE:
Inhalatorul, se utilizeaza de catre o singura persoana.
Respiratia îndelungata pe gura poate provoca efecte nedorite si recomandam sa nu depasiti 2 minute la o utilizare.

Comentarii si Recomandari

Luni, 24 Martie 2014
Buna ziua!
Dispozitivul are rezerve de sare? Acestea trebuie schimbate periodic?
Multumesc,
Cosmina Ionescu
Cosmina Ionescu
Marți, 18 Februarie 2014
Buna ziua

Sunt farmacist Rodica Badeu din Bucuresti si doresc sa va impartasesc experienta avuta cu dispozitivul Insalin in familia mea. Nepoata mea de 16 ani racea frecvent in perioadele reci, iar anul trecut in perioada oct-nov a avut episoade aproape saptamanale. La inceputul lunii decembie am intrat in posesia uniu Insalin pe care l-a folosit conform instructiunilor din prospect iar de atunci nu a mai prezentat nici un episod de raceala, mentionez ca suntem la jumatatea lunii februarie.
Astfel ca recomand utilizarea dispozitivului INSALIN cu eficienta dovedita si fara efecte secundare.
Farm. Rodica Badeu
Comenzi Salin

Comentarii

foarte bun.recomand.
- andreeabadiu04@yahoo.com
Am aparatul de trei ani,il folosesc mai ales cind sint racit si sint super multumit de el
- gavrila stefan
Eu am deviatie de sept, rinita cronica si o secretie postnazala aproape permanenta. Iarna trecuta am cumparat aparatul Salin S2, ...
- magico
Foarte bun aparatul! Il folosesc de aprox 6 luni si sunt foarte multumit de el. Ma ajuta sa scap repede ...
- magico
Dpdv medical, aparatul are certe calitati si cred ca intr-adevar merita sa-l ai in casa. Dar, ca orice produs romanesc ...
- magico

Cosul de Cumparaturi

 x 
Coş gol

Accesare ContGo to top